Obligatorisk gymnasieskola?

Ett förslag från Socialdemokraterna är att gymnasieskolan ska bli obligatorisk skriver Aftonbladet i en artikel. Partiet vill förlänga den obligatoriska skolgången till 18 års ålder.
 
Den 9-åriga grundskolan har varit det i 50 år. Nu anser Socialdemokraterna inte att det räcker längre. De menar att ungdomar inte går i gymnasiet leder till arbetslöshet.
 
Stefan Löfven menar att en högre utbildning är vad som krävs för att ungdomar ska få det bättre och ger ungdomar fler möjligheter.
Källa: Aftonbladet
 
Kommentar:
Hur ska då gymnasieskolan se ut kan man undra. Kommer programmen fortfararnde vara lika många och kommer det fortfarande finnas yrkesprogram och högskoleförberedande program?
Om det ska ge ungdomar fler möjligheter till jobb så får man anta att det kommer bli en liknande gymnasieskola som idag.
 
Jag som är studie- och yrkesvägledare tycker så klart att det är viktigt med en bra utbildning och redan nu går ju de allra flesta ungdomar gymnasiet. Det är inte många som inte går gymnasiet och av de som inte går gymnasiet är det mycket svårare att få jobb, men frågan är om det här är lösningen. De ungdomar som redan är trötta på skolan och har hög frånvaro undrar jag om de verkligen kommer delta mer för att det blir obligatoriskt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0