Dags att söka till gymnasiet

Nu går det att söka till gymnasiet. Ansökan gör du på internet med inloggningsuppgifter. Du ska sen skriva ut ansökan, skriva på och lämna till din studie- och yrkesvägledare.
 
Mycket finns att välja på och det kan ibland vara svårt att bestämma sig därför. Om du skulle ångra dig finns chans till omval i april-maj.
 
Antagningspoäng föregående år går oftast att se på den gymnasieantagnings sida du vill söka till. Det går också att kontakta skolor du är intresserad av för att ta reda på antagninspoäng.
 
Många elever känner oro över att inte välja rätt program från början. Det finns ändå chans även om du redan har börjat på gymnasiet att byta. Det är bäst att byta så fort som möjligt i så fall in på terminen. Prata med studie- och yrkesvägledaren på den skola du har börjat på i så fall och ta kontakt med någon annan skola du är intresserad av för att se om det finns lediga platser där.
 
Om du vill ha hjälp och tips vad du kan göra för att underlätta kan du kika på "Guide till att välja gymnasieprogram och skola"
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0