Vägledardagen

Jag som är studie- och yrkesvägledare vill uppmärksamma vägledardagen 8 oktober. 
 
Studie-och yrkesvägledare stöttar i valet till gymnasiet, fortsatt utbildning och val av yrke. Studie- och yrkesvägledaren har yrkeskompetens att vägleda dig att själv kunna fatta rätt beslut genom att ställa frågor på ett speciellt sätt och leda samtalet på ett sätt som gör att du själv kan fatta beslut i val till utbildning/yrke.
 
Vi ska också ha en bred kunskap om utbildningssytem och arbetsmarknad och kunna visa dig var du själv kan hitta information.
 
De flesta studie- och yrkesvägledare har en studie- och yrkesvägledarexamen från en 3 år lång högskoleutbildning.
 
 
Vi jobbar inom skolan, på grundskolor, gymnasium/komvux, högskolor och yrkeshögskolor. Du kan också träffa oss på arbetsförmedlingen eller företag eller med rehabilitering.
 
Vi har enskilda samtal och gruppinformation ofta ordnar vi praktikplatser, särskilt på grundskolan. Det blir rätt mycket administrativa uppgifter också som studieplaner på gymnasium och komvux.  Studie- och yrkesvägledaren deltar också ofta i möten tillsammans med annan personal om elever.
 
Studie- och yrkesvägledare är en viktig resurs för hela samhället. Därför vill jag höja upp alla studie- och yrkesvägledare.
 
//Lise-Lotte, studie- och yrkesvägledare, Dina Studier 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0