17-åring slår rekord i att starta eget

17-åriga Jonas Djurstedt har slagit europeiskt rekord i att starta eget företag  innan 18 år enligt Almi företagspartner. Jonas från Västervik driver tre egna företag. Jonas började redan som 6-åring sälja jordgubbsplantor från föräldrarnas trädgårdsland. 


Hans drivkraft har han delvis fått av att ha lyssnat på föreläsning med Skyps grundare Niklas Zennström. Det väckte hans lust att starta och driva egna företag. Jonas Djurstedt satte upp målen på papper ovanför sängen för att kunna se det när han somnade och vaknade. Då skulle han inte glömma motivationen.


Hans företag är ett bemanningsföretag med 16 anställda som hyr ut städpersonal som cyklar. Där finns miljötänket med. Företaget har många kunder. Ett annat är AB Lyckliga hönor som var det första företaget han startade. Han har omkring 1000 hönor som går fritt. Äggen säljs. Tredje företaget heter Socky som tillverkar och säljer strumpklämmor. 


Samtidigt som Jonas driver företagen studerar han fortfarande. Det kan bli lite tufft ibland medger han.


Källa: nyheterna.net 


Kommentar: Det här är äkta entreprenörskap. En 17-åring som väljer att driva tre egna företag samtidigt som han studerar. Som Jonas beskriver kan det nog bli rätt tufft ibland att kombinera så mycket företagande med studier. Dygnet har bara 24 timmar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0