Vad studerar ni?

Jag som ska bli studie- och yrkesvägledare är nyfiken på vad ni arbetar med eller studerar och vad bakgrunden till valet är?

Kommentarer
Postat av: LIENE

sv. går bara i nian än:) vill bli sångerska/låtskrivare så det går ju inte att plugga till direkt, men ska gå musik estet.

2010-02-09 @ 21:58:07
URL: http://lienes.blogg.se/
Postat av: LIENE

sv: Kul att du tycker det:)

ha en bra kväll!

2010-02-11 @ 18:32:48
URL: http://lienes.blogg.se/
Postat av: Em

Det är så otroligt många som har det jobbigt med valen de måste göra, duktiga människor i din yrkeskategori är guld värda!

2010-02-20 @ 18:32:12
URL: http://egoinasmamma.nu
Postat av: Sandra

Hittade hit via din kommentar i Lienes blogg, och precis som hon går jag bara i nian än så länge... men du ville veta bakgrunden till studieval och jag har rätt mycket tankar om varför jag har valt som jag gjort, så därför kan jag skriva lite om det. Jag ska gå ett specialutformat program; Omvårdnad/Samhäll. Många tycker väl att jag borde gå samhäll eller natur eftersom jag alltid har haft ganska lätt för mig i skolan och så(inte så att en massa försöker tvinga mig, men de tror nog att det passar mig bäst) men jag känner att det inte riktigt lockar mig. Till exempel så känns det som att jag kommer bli mer studiemotiverad om jag får ännu mer nya, annorlunda ämnen än jag har nu, så om jag inte har jättemycket vanliga pluggämnen kanske jag pluggar mer på det jag väl har.

Just OP/SP känns som ett ganska bra val då jag har haft lite tankar på att jobba inom vården eller med socialt arbete av något slag. Helt säker är jag dock inte, men eftersom jag inte är jättesocial av mig som person (vilket då gör mig osäker till att jobba med människor) så tänker jag att det vore en väldigt bra erfarenhet. Att lära sig om människor tänker jag att man kan ha nytta av inom många yrken. Om jag vill kan jag ha utlandspraktik på det här programmet, och även det känns som en väldigt bra erfarenhet. Eller ja, praktik överhuvudtaget är nog bra antar jag. Och i och med att det är omvårdnad blandat med samhäll så är jag ju inte tvungen att arbeta inom vården eller så senare, utan kan lika gärna läsa vidare inom något annat, och gör jag det har jag en utbildning i det yrke jag har men även erfarenhet av annat och det tror jag är bra! :)

Ja, ungefär så är det väl jag tänker. Har dock inte bestämt mig helt om jag ska behålla valet eller ändra sedan när det är omval. Mitt andraval är en journalistiklinje, och det är väl den det troligast blir om jag skulle ändra mig.

Blev en lång kommentar nu, men hoppas att du tyckte det var bra att jag skrev mina tankar :)

2010-02-22 @ 17:39:57
URL: http://santtus.tk
Postat av: Fresh Design

Behöver du ny design till din blogg? Ta en minut till att gå in på våran sida och kolla vad vi har att erbjuda! Vi designar även personliga bloggar utifrån dina önskemål!

2010-02-22 @ 17:57:46
URL: http://freshdesign.blogg.se/
Postat av: -hannah

jag har skaffat frågelåda på min blogg!

skulle vara kul om du frågade något, och jag svarar så snabbt som möjligt! :) kram

2010-02-22 @ 18:08:12
URL: http://jagalskarjohanp.blogg.se/
Postat av: Louise

jag går just nu i tvåan på gynmasiet och läser sam/sam. jag valde det för att jag inte riktigt har framtiden klar för mig, men jag visste att jag inte ville bli läkare, så därför valde jag inte natur.. plus att jag tycker att matte och NO är tråkigt. Jag skulle klara av det, men när jag inte vet vad jag vill kändes det onödigt att välja det när jag var så osäker. Nu har jag mer koll på vad jag vill sen, och samhällsprogrammet passar för det! :)

2010-02-22 @ 18:16:17
URL: http://miracledrug.webblogg.se/
Postat av: Susanne

Jag pluggar turism andra terminen på universitetet och trivs bra. Valde det eftersom jag jobbat några år inom turism så jag vet att jag tycker det är skoj och vill fortsätta med det. Jag tror på att jobba och resa en del innan man börjar plugga!

Hur trivs du med dina studier då? Lycka till med allt! :)

2010-02-22 @ 18:21:05
URL: http://caminandoporlavida.blogg.se/
Postat av: Sara

Jag har valt Journalistik med multikompetens till gymnasiet (går alltså i nian). Jag vill egentligen bli skådespelare, men det finns inga bra utbildningar i staden jag bor i - så jag fick ta mitt nästa val; journalist. Jag tycker om att läsa, skriva och analysera och gräva i historier och grejer. Och så vill jag gärna hålla på med mode!.. Jag vill hålla på med en hel del saker faktiskt, men jag var ju ändå tvungen att välja.

2010-02-22 @ 18:40:31
URL: http://dreyra.blogg.se/
Postat av: Caroline

Ja, just nu studerar jag idéhistoria på distans på Högskolan Gotland :) Jag har förut studerat tre år Textdesign inom Informationsdesign på högskolan. Dessutom har jag studerat litteraturvetenskap, konstvetenskap och genusvetenskap. Allt detta för att jag vill bli journalist eller författare, kanske med kulturinriktning. Idéhistorian jag nu läser är bra för att man ska träna upp sitt egna tänkande, det handlar mycket om filosofi och om hur människor har tänkt och funderat genom tiderna i våra samhällen. Dock kommer kulturdelen troligtvis inte ha något med författarskapet att göra, då kommer jag skriva romaner eller chick-flicks. Informatör är en tanke också, med tanke på textdesign och där kan jag koppla in kulturen även där.

2010-02-22 @ 18:51:07
URL: http://marycaroline.blogg.se/
Postat av: caroline

jag läser idrottsvetenskap på universitetet nu. innan dess läste jag samhällsvetenskapliga programmet. men jag har tänkt att bli dietist, vi får väl se vart det slutar :)

2010-02-23 @ 16:59:26
URL: http://temanonsens.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0