Så här gör du för att fråga syv:

För att ställa en fråga till syv skriver du din fråga i formuläret i sidomenyn till höger. OBS! Om du inte vill att ditt svar ska publiceras i bloggen, skriv det i meddelandet.
Du kan också chatta med syv. Läs mer

Fotograf

Från: Okänd

Fråga:
hej jag undrar också en sak om att bli fotografi 3 frågor..
:hur mycket tjänar man ??
:har man ett eget firma eller ??
: vem ska man fota

Svar:
För att bli fotograf behöver du ha kunskap om färg, form och ljussättning. Du behöver tänka på vad bilden ska förmedla. En fotograf behöver även kunna hantera ett bildbehandlingsprogram i datorn.

Det finns olika utbildningar till fotograf på eftergymnasial nivå både på högskola och yrkeshögskola. Du behöver dock kunna visa "arbetsprover" när du söker utbildningen. Läs gärna mer hos arbetsförmedlingen om yrket.

Vad du får i lön handlar dels om vem du arbetar för och i vilken bransch. Genomsnittslöner kan du se på bl.a lonestatistik.se

Du kan både arbeta som anställd eller som egenföretagare. Vanliga branscher är inom media t.ex åt en tidning eller med reklam. Du kan även välja att dokumentärfotografera d.v.s du fotograferar t.ex naturen eller något annat intressant och säljer sen bilderna.
Vissa fotografer arbetar som frilansare. Då gör du ett uppdrag åt någon, men är inte anställd av företaget utan du säljer dina tjänster som egen företagare.

Vem du ska fota beror på vilken bransh och vilket område du vill jobba.

Mvh
Lise-Lotte, syv

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

Ditt namn:

Din emailadress:

Ämne:

Meddelande: