Särskild behörighet till högskola

Från: Elias


Fråga:
Hej, om en utbildning kräver matte D som behörighet och man har G i matte D men IG i matte C, Är man fortfarande behörig, eller måste man vara godkänd på alla mattekurser dvs A,B,C?


Svar:
Det är en svår fråga att besvara. Jag kan inte hitta någon information om det här någonstans. Det kan vara så att du är behörig eftersom du har godkänt i matematik D, men det kan vara så att det förutsätter att du också är godkänd i matematik A, B och C.
Jag vågar inte svara på detta. Det bästa är om du kontaktar en studievägledare på högskolan/universitetet som du planerar söka till. Hon/han kan svara dig.

Mvh
Lise-Lotte, syv

Hoppa av gymnasiet

Från: Nicole

Fråga:
Hur gör man för att hoppa av gymnasiet?

Svar:
Jag vet inte anledningen till varför du vill hoppa av gymnasiet, men om du inte går gymnasiet försvårar det mycket chansen att få jobb. De allra flesta arbetsgivare vill att du ska ha minst gymnasiekompetens.

I vilket fall som helst behöver du prata med studie- och yrkesvägledaren på ditt gymnasium.  Med henne/honom kan du prata om orsaken till avhoppet och om det går att förändra något som gör att du kan fortätta studera.

Om du ändå bestämmer dig för att sluta gymnasiet finns senare chans att studera gymnasiekurser på komvux, men det är alltid bäst att gå klart gymnasiet.

Mvh
Lise-Lotte, syv

Byta gymnasieskola

Från: Sandra

Fråga: Hej! Jag går första terminen på Naturvetenskapsprogrammet, och jag undrar om det är möjligt att flytta till en ny stad och byta gymnasium men ändå gå samma linje, och slippa gå om ett år?

Svar:
Ja, det borde vara möjligt under förutsättning att du inte har gått någon speciell profil eller liknande. Är det ett "vanligt" nationellt program ska det inte vara omöjligt att byta.
Du behöver däremot kontrollera med studie- och yrkesvägledaren på din nya skola vad du har för möjligheter att få samma ämnen i programfördjupning och indivduellt val i så fall.

Det brukar i då flesta fall gå att ordna.

Lycka till

Mvh
Lise-Lotte, syv

RSS 2.0

Ditt namn:

Din emailadress:

Ämne:

Meddelande: