Tanken bakom YH utbildningar

Från:  Anna

Fråga:
Hur insatt är du i Yrkeshögskoleutbildningar Det finns en Yh-utbildning i ReklamMarknadsföring. Yh-utbildningar ska ju spegla ett behov på arbetsmarknaden med dräller det inte av arbetslösa reklamare Hur är tanken?


Svar:
Tanken är att yrkeshögskoleutbildningar ska som du skriver bygga på att yrket behövs på arbetsmarknaden just då. Yrkehögskoletutbildningar startar kanske fem år i rad för att sen göra uppehåll ett tag. Tanken är nog också att de startar på de orter det finns arbetsmarknad för de.

Du skriver att du är intresserad av Reklam Marknadsföring. Det finns en rad olika utbildningar inom t.ex marknadsföring. Jag tänker att du borde kunna jobba med just marknadsföring på ett företag eller myndighet t.ex. Du behöver ju inte just arbete med reklam att tillverka affischer eller utforma annonser. Marknadsföring kan ju vara så mycket mer. Då är du den som planerar reklamen och hur en produkt eller tjänst ska presenteras.

Som du skriver är det rätt hård konkurrens mellan jobben just i reklambranschen enligt arbetsförmedlingen. Jag kan inte svara på varför den utbildningen finns på yrkeshögskolan om det är svårt att få jobb. Tror att mediebranschen svänger mycket med konjunturen också. Men när jag tittar på reklam och marknadsföring på YH myndigheten kommer många olika utbildningar upp.
Det bästa är nog att kontakta skolan där utbildningen finns och fråga om den. Kan ju vara beroende på var i landet utbildningen finns också.

Men ställ mycket frågor och var lite kritisk.

Lycka till

Mvh
Lise-Lotte, syv

RSS 2.0

Ditt namn:

Din emailadress:

Ämne:

Meddelande: