Så här gör du för att fråga syv:

För att ställa en fråga till syv skriver du din fråga i formuläret i sidomenyn till höger. OBS! Om du inte vill att ditt svar ska publiceras i bloggen, skriv det i meddelandet.
Du kan också chatta med syv. Läs mer

Behörighet till läkare på teknikprogrammet?

Från: Intresserad

Fråga:
Hej,Jag undrar om det är möjligt att studera till läkare efter att ha gått teknikprogrammet på gymnasiet. Är studier på KomVux det enda rimliga alternativet om det förstnämnda ej är möjligt

Svar:
Du är förmodliogen inte behörig att söka till läkarprogrammet om du har studerat på teknikprogrammet på gymnasiet. Vet inte riktigt när du blev klar eller om du går på gymnasiet nu, men för att läsa till läkare krävs områdesbehörighet 13 d.v.s enligt gamla systemet Matematik D, Biologi B, Kemi B samt Fysik B. Efter det nya systemet som börjar gälla 2014 borde det motsvara Matematik 4, Biologi 2, Kemi 2 samt Fysik 2 enligt GY11 (nya gymnasiereformen som började gälla hösten 2011).

Beroende på vilka av de ämnena du har med dig behöver du läsa till de ämnen som saknas på komvux. Du söker då till läkarprogrammet i urvalsgrupp II.
Om du är klar med gymnasiet och vill börja läsa in behörighetskurserna på komvux behöver du kontakta studie- och yrkesvägledaren på det komvux som finns i din hemkommun.

Lycka till!

Mvh
Lise-Lotte, syv

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

Ditt namn:

Din emailadress:

Ämne:

Meddelande: