Så här gör du för att fråga syv:

För att ställa en fråga till syv skriver du din fråga i formuläret i sidomenyn till höger. OBS! Om du inte vill att ditt svar ska publiceras i bloggen, skriv det i meddelandet.
Du kan också chatta med syv. Läs mer

Vad blir man efter gymnasieprogram?

Från: Daniel 

Fråga:
Vad kan man bli om man går samhälle, ekonomi och teknik 

Svar:
Alla tre är högskoleförberedande program. Tanken är att du ska plugga vidare efter. Samhällsvetenskapsprogrammet sägs vara det bredaste programmet om du inte riktigt vet vad du vill fortsätta till efter gymnasiet. Det finns även olika inriktningar på programmen.
Men efter samhällsvetenskapsprogrammet kan du bl.a arbeta med samhällsfrågor som t.ex politiker, samhällsvetare, arbeta inom stat eller kommun. Du kan även bli journalist eller författare om du väljer inriktningen medier, information och kommunikation. Efter beteendeinriktningen kan du fortsätta vidare till studier som t.ex kurator, psykolog, socionom eller studie- och yrkesvägledare.

Efter Ekonomiprogrammet kan du om du väljer inriktningen ekonomi jobba som ekonom av något slag bl.a studera vidare till civilekonom eller arbeta som egen företagare eller marknadsförare. Det är inriktningen om du är intresserad av hur ett företag drivs.
Efter inriktningen juridk kan du bli olika juridikyrken. Du kan studera vidare till bl.a advokat, åklagare, jurist m.m

teknikprogrammet finns fem olika inriktningar. Jag går inte riktigt in på varje inriktning, men många väljer teknik som är intresserade av t.ex datorer, design på tekniska saker allt från bilar till mobiler. Eller samhällsbyggnad och miljön. Du kan studera vidare till någon form av ingenjör.

Läs mer om fler program här

Mvh
Lise-Lotte, syv


Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej !
Jag undrar bara kan man jobbar nästan 200% på olika företaget som personligt assistent ????

Svar: Jag förstår inte din fråga riktigt? I rubriken undrar du vad man blir efter gymnasieprogram, vilket gymnasieprogram menar du? I frågan undrar du om man kan jobba nästan 200% på olika företag. Vad menar du med 200% och hur menar du men olika företag? Förtydliga frågan lite så kanske jag kan svara.Vänliga hälsningar
Lise-Lotte, svy, Dina Studier
Lise-Lotte

2015-03-08 @ 19:43:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

Ditt namn:

Din emailadress:

Ämne:

Meddelande: