Så här gör du för att fråga syv:

För att ställa en fråga till syv skriver du din fråga i formuläret i sidomenyn till höger. OBS! Om du inte vill att ditt svar ska publiceras i bloggen, skriv det i meddelandet.
Du kan också chatta med syv. Läs mer

Gå om gymnasiet

Namn: Ihab Yasin


Fråga:

Hejsan, ifall man har tagit studenten och gått ut 3an, kan man då börja i 1an med en helt annan linje om man vill det ? en 92:a då.


Svar:

Det beror på om du har fått ett slutbetyg från gymnasiet eller inte. Har du fått slutbetyg får du inte börja gymnasiet igen. Om du då behöver komplettera någon kurs får du göra det på antingen komvux eller folkhögskola.

Om du inte har ett slutbetyg får du inte fyllt 20 år om du vill gå om gymnasiet. Om du hinner fylla 20 år kan du läsa in gymnasiet på komvux eller folkhögskola. Det kan då vara bra att vara medveten om att det kan vara något lättare att komma in på högskola om du har studerat på komvux än folkhögskola.

Det finns också yrkesutbildningar på komvux på gymnasienivå. Prata med studie- och yrkesvägledare på antingen gymnasiet eller komvux i din kommun beroende på om du fyllt 20 eller inte.

 

Mvh

Lise-Lotte, syv, Dina Studier


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

Ditt namn:

Din emailadress:

Ämne:

Meddelande: