Så här gör du för att fråga syv:

För att ställa en fråga till syv skriver du din fråga i formuläret i sidomenyn till höger. OBS! Om du inte vill att ditt svar ska publiceras i bloggen, skriv det i meddelandet.
Du kan också chatta med syv. Läs mer

Söka till läkarprogrammet i annat land

Från: Farishta

Fråga:
Hej, jag skulle vilja veta vad som krävs for att komma in på läkarlinjen i england, själv har jag läst 1 år i Rumänien och vill gärna byta.
mvh


Svar:
Din fråga är rätt komplicerad att svara på eftersom du förmodligen behöver validera dina betyg för att kunna söka till ett högskoleprogram i ett annat land. Detta innebär att betygen från Rumänien räknas om för att kunna söka till det land du vill studera i. Om du kan fortsätta på den läkarutbildning du påbörjade i Rumänien kan jag tyvärr inte svara på. Det kan vara olika upplägg av utbildningarna i olika länder. Det framgår heller inte var du bor därför är det svårt att besvara din fråga.

Om du bor i Sverige kan du kontakta någon studie- och yrkesvägledare i din hemkommun som har hand om vuxenutbildning t.ex. på komvux. De kan ofta hjälpa dig att validera betygen från Rumänien. På VHS (Verket För Högskoleservice) kan du också få hjälp med frågor om validering.

Mvh
Lise-Lotte, syv , Dina StudierKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

Ditt namn:

Din emailadress:

Ämne:

Meddelande: