Snart dags att börja skolan igen

Nu är det inte länge till skolorna börjar. För dig som ska börja gymnasiet väntar en spännande tid. Du har tre år framför dig att utveckla dig till det yrke du förhoppningsvis vill jobba med i framtiden. Du tar även ett stort steg mot vuxenlivet.
Under gymnasietiden blir du myndig och ska efter gymnasiet antingen fortsätta studera eller börja jobba. Det ställs mer krav, men är även mer inriktat på just dina intressen på gymnasiet.

Oavsett om du börjar gymnasiet eller på högre studier kommer förmodligen de första dagarna kännas röriga. Några undrar om de valt rätt eller om de kommer klara det. Några känner att de valt en utbildning för långt från hemmet. Jag tror nästan alla känner rörighet men efterhand när det sjunker in kommer det också kännas bättre. Så oavsett hur du känner de första dagaran brukar det för det mesta ordna sig efter bara någon veckas inkörningsperiod.

För er som inte har kommit in på gymnasiet finns fortfarande platser kvar på många gymnasier. Ofta står det på sidan ni ansökte på eller så kan du kontakta det gymnasium du är intresserad av för att höra om det finns platser kvar.

Hoppas ni får en givande tid med era kommande studier.

Mvh
Lise-Lotte, syv
Dina Studier

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0