Restaurang- och livsmedelsprogrammet

RL – Restaurang- och livsmedel (yrkesprogram)

För dig som vill jobba inom restaurang och/eller med livsmedel.  Här kan du lära dig att laga mat eller att producera den.  Du får också chans att lära dig om restaurangbranschens delar med bl.a. annat service till restauranggäster.

 

Inriktningen Bageri och konditori är för dig som vill jobba med att baka bröd och göra tårtor och bakverk.


Inriktningen Färskvaror, delikatesser och Catering riktar sig mer mot att kunna arbeta med mat på olika sätt. Både när det gäller tillagning, råvaror och dukning.


Inriktningen Kök och servering innebär att lära dig om restaurangverksamheten och om matlagning och servering.

 

Efter programmet är tanken att du ska kunna arbeta som t.ex. bagare, konditor, kock, butikssäljare inom färskvaror och delikatess eller som servitör/servitris.

 

Dessa yrken innebär ofta arbete på kvällar och helger eller tidiga morgnar. Du kan också få stå och gå mycket.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0