Teknikprogrammet

TE – Teknik (högskoleförberedande program)

Det här är för dig som är intresserad av teknik och teknikutveckling. Du får lära dig hur du med hjälp av tekniken kan ta fram och utveckla produkter inom olika områden.

 


Inriktningen Design och produktutveckling, här är datorstyrd design och konstruktion i fokus.


Inriktningen Informations- och medieteknik handlar om att utveckla nya produkter och hitta nya användningsområden för digitala medier.


Inriktningen Produktionsteknik , här får du lära dig om produkter och företagande. Du får lära dig om de olika delarna i produktionen.


Inriktningen Samhällsbyggande och miljö handlar om hur samhällen och fastigheter kan byggas ur tekniskt, ekologiskt, ekonomiskt och socialt perspektiv.


Inriktningen Teknikvetenskap ger en fördjupning i ämnena teknik, matematik och fysik. Denna inriktning bygger på att kunna skapa olika matematiska modeller.

 

Efter programmet är tanken att du ska studera vidare främst inom teknik- och naturvetenskapliga områden. Efter vidare utbildning kan du arbeta som t.ex. civilingenjör, högskoleingenjör, eller med arkitektur, konstruktion,  medieteknik, produktionsledning, produktutveckling, samhällsbyggnad och miljöteknik.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0