Så här gör du för att fråga syv:

För att ställa en fråga till syv skriver du din fråga i formuläret i sidomenyn till höger. OBS! Om du inte vill att ditt svar ska publiceras i bloggen, skriv det i meddelandet.
Du kan också chatta med syv. Läs mer

Fotograf

Från: Julia:

Fråga:
Hej,jag är 13 år och vill bli fotograf.Men jag undrar vilka ämnen man måste vara godkända i,och vilket högskola har fotoutbildning?(:

Svar:
För att bli fotograf kan du gå Estetiska programmet på gymnasiet med inriktning Bild- och formgivning eller Estetik- och media.

Jag tycker inte att du ska låsa fast dig för mycket i just fotograf innan du har haft ditt vägledningssamtal i åk.9.
Då får du chans att prata med en studie- och yrkesvägledare om ditt gymnasieval. Hon/han kommer fråga om dina intressen, vad du gillar att göra o.s.v. Kanske du kommer fram till då också att du vill bli fotograf, men det kan också hända att du kommer fram till något annat alterantiv.

Om du bestämmer dig för att bli fotograf så krävs för Estetiska programmet minst betyget E i matematik, svenska och engelska och minst E i 9 andra ämnen. Betyget E motsvarar godkänd i dagens betygssystem. Du kan läsa mer om betygen här.

Du kan också om du gör prao i åk.8 göra den hos en forograf. Glöm bara inte att dina föräldrar ska godkänna praoplatsen.

Mvh
Lise-Lotte, syv, Dina Studier

Kommentarer
Postat av: hej

hej jag undrar också en sak om att bli fotografi 3 frågor..

:hur mycket tjänar man ??

:har man ett eget firma eller ??

: vem ska man fota

2012-01-03 @ 20:34:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

Ditt namn:

Din emailadress:

Ämne:

Meddelande: