Studera på distans eller campus

Nu börjar det bli dags att välja till högskolan. Sista ansökningsdag är 15 april. Det finns en mängd olika utbildningar och kurser.
En del väljer att studera på distans vilket kan vara bra om du t.ex. arbetar också eller om du bor långt från utbildningen eller har små barn. Det kan också finnas medicinska skäl att studera på distans. Det finns vissa utbildningar som inte har några sammankomster alls utan helt studeras från datorn. Sen är det andra utbildningar som också är på distans, men har några dagars närvaro per termin.
Det som kan vara nackdel med att studera på distans är att det kan ta längre tid att få svar på t.ex. en fråga som rör ett studieuppgift. Det kan också bli rätt ensamt eftersom du studerar den mesta tiden själv.

Om du känner att du vill har mer tillgång till hjälp under studietiden och mer umgås och studera med studiekompisar är campus ett bättre alterantiv. Att studera på campus innebär att du har platsförlagda föreläsningar, seminarier och grupparbeten.
Även på distans har du seminsarier och sammankomster via datorn eller telefon, men det blir ju inte riktigt samma sak som att träffas i verkligheten.

Om du har frågor kring högskolestudier får du gärna ställa frågor till syven som finns under fliken Fråga syv.

Om du vill se mer information om och söka utbildningar kan du gå in på studera.nu.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0