Slutspurt att söka till gymnasiet

              
                           Nu är det inte länge till elever i årskurs 9 ska välja till gymnasiet. En del vet precis vad de vill medan andra tvekar inför valet.
Det finns många saker att tänka på. Det är viktigt att du som väljer rangordnar alternativen i den ordning du vill komma in på respektive program. Du behöver därför tänka på om du gärna vill gå ett speciellt program, kan du välja samma program, men till olika skolor. Eller om du vill gå på en speciell skola kanske det är bättre att välja två närliggande program på samma skola t.ex. Naturvetenskapligt och Samhällsvetenskapligt.


Viktigt är också att tänka på var skolan ligger. Du ska vilja pendla den sträckan i tre år. Vill du det? Provåk gärna sträckan. Om du redan då tycker att det känns jobbigt kanske du ska fundera på en skola närmare hem. Fr.o.m. i år kommer det bli svårare att byta tillbaka till t.ex. hemkommunen om du skulle tröttna på att åka långt varje dag.

Om du har svårt att bestämma dig. Tänk vad du mest är intresserad av.Vill du studera vidare efter gymnasiet eller vill du börja arbeta direkt efter?
Kan du tänka dig att arbeta med det om 5 år?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0